El fenomen Marina d’Or

El Grup Marina d’Or és un grup empresarial i és el responsable d’alguns del projectes urbanístics més ambiciosos del País Valencià. El propietari de Marina d’Or és Jesús Ger qui, junt a Rafael López, van formar l’associació Loger, precursora de tot.

L’empresa es va crear l’any 1983 i va començar com una urbanització residencial a les afores d’Orpesa. Poc a poc va anar augmentant les seues dimensions i la seua promoció. Hotels, un parc infantil, comerços o pistes esportives van anar ampliant la urbanització que poc a poc va tindre presència als grans mitjans de comunicació.

Personatges reconeguts com Marlene Mourreau, Ana Obregón o Carmen Sevilla han prestat la seua imatge per a promocionar la marca “Marina d’Or” ja no per l’Estat espanyol, sino per tot l’estranger. Ger compta amb sucursals al Marroc, Regne Unit o China.

“Marina d’Or – Ciudad de Vacaciones” és el nom d’aquella petita urbanització residencial que va nèixer a finals del segle passat. Actualment, ha acullit actes de gran repercusió com el certamen de Miss España en diverses edicions i els seus espots han sigut emesos en les grans cadenes generalistes estatals.

Tot aquest creixement ha vingut en part a les “facilitats” que des de l’administració pública se li ha donat a l’empresa. Les concesions que li han estat atorgades per part de l’ajuntament d’Orpesa han sigut per un preu molt inferior al del mercat. Una parcela d’11.300 metres quadrats destinada a un parc infantil és explotada per 20.000 euros anuals mentre que per a una altra més reduida, de 7.5000 metres cuadrats, una empresa de supermercats va oferir 210.000 euros a l’any.

Pel que fa a l’extensió, cada vegada que adquiria una zona per urbanitzar havia de cedir un 10% al poble per a ús municipal. No obstant això, l’ajuntament treia a concurs la zona cedida per Marina d’Or i l’empresa urbanitzadora la majoria dels casos es quedava amb la zona que previament havia cedit.

Amb la crisi econòmica el macro projecte Marina d’Or – Golf està paralitzat i “Marina d’Or – Ciudad de Vacaciones”  es troba a mig gas. Han hagut de tancar molts hotels i han acomiadat a gran part de la plantilla. En una entrevista l’any 2008 el directiu Federico Rivas confirmava que havien retallat el nombre de treballadors en 1.000 persones. L’empresa tenia 3.500 treballadors.

Jesús Ger també ha tingut encontres amb la justícia. El 2007 va ser imputat conjuntament amb cinc membres de l’anterior govern del Partit Popular, un regidor independent, l’arquitecte i la secretaria municipal pels pressumptes delictes de prevaricació urbanística i tràfic d’influències.

El grup empresarial de Ger segueix la seua expansió internacional per Àfrica (Egipte, Emirats Àrabs Units), Amèrica (Ecuador) i per tota Europa (Bèlgica, Regne Unit, França i Bulgaria). En un comunicat l’any 2010 han fet públic que Marina d’Or es desentèn del parc temàtic “Mundo Ilusión” per l’alt risc d’inversió en època de crisi.

Deixa un comentari